Tapasztalat1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 View
Szeretet és kedvesség áradt mindenkiből...

Én amikor az interneten elkezdtem nézegetni, mert nagyon érdekelnek a természetes gyógymódok, mert a testünkben nagyon sokféle pozitív és negatív dolog zajlik, és ezekre nagyon jó hatással van, - úgy gondolom - a természetnél, természetesnél jobb nincs és pont Magyarországon Gyuri bácsi, bükki füvesembernek hívják, teái után kutakodtam, az ő videóit néztem, és e közben találtam a Mezőménesi videóra és el is indítottam és ott ragadtam. Nagyon-nagyon megtetszett és rögtön a barátnőmnek átküldtem az anyagot, hogy nézze meg, mert ez egy csoda, amit keresünk.

Amikor megérkezett ez az e-mail, akkor azonnal kinyítottam és ráakadtam a ClassFM rádiójának a riportjára Tóth Gáborral, akinek egyetlen egy mondata meggyőzőtt engem arról, hogy itt a helyünk. A mondat így hangzott, hogy aki ugye Mezőménesre eljön gyógyulni, ez egy bibliai idézet egyébként: "A vak lát, a sánta jár!" És a barátnőm azt írta levelébe, hogy minden vágya, hogy ide eljöjjön, és akkor én azt válaszoltam, hogy mi az akadálya, hát menjünk! És most itt vagyunk!

1. Mennyi idő telt el nagyjából a felfedezéstől a gyakorlatba ültetésig?
Tavasszal, tavasszal volt, igazából rögtön felhívtuk az intézményt és rögtön választ is kaptunk, csak magyar csoport most volt így nyáron és ezért igazából most relizálódott.

2. Milyen célkitűzésekkel érkeztetek?
Én igazából, tehát azokkal az egészségügyi problémákkal amikkel küzdöttem, úgy gondoltam, hogy itt kapok hozzá segítséget és rögtön az első orvosi konzultáción, már nagyon-nagyon megnyugodtam, mert rögtön kaptam hitet és az elkövetkezendő 10 nap nemcsak hitet adott, hanem a gyakorlatban is. Úgyhogy lelkileg és testileg is, szellemileg is megkaptam azt amiért idejöttem.

Természetesen amikor eldöntöttük, hogy eljövünk, akkor, nem volt kérdés, hogy itt meg fogunk gyógyulni, illetve egy olyan irányba fogunk elindulni, ami a gyógyulásunk maximálisan segíti, tehát ez nem volt kérdés, ebben egészen biztosak voltunk.

3. És azt tapasztaltátok, amit a rádióriportban hallottatok? Beleillett abba a képbe a valóság?
Belecsöppentünk! Tehát, hogy egy nagyon szigorú, határozott és pontos menetrendszerint zajlottak a napjaink, úgyhogy nagyon nem volt időnk erről gondolkodni, hanem inkább az, hogy fogyeljek, hogy mindehova odaérjek, amilyen programot és amilyen kezelést nekem előírtak, és ahogy így mentek előre a napok, tehát hihetetlen kedvességgel, figyelmességgel, tehát, nem éreztem elveszettnek magam azért, mert nem tudok románul, tehát mindenhova pontosan eljutottunk és így ezen még nem gondlkodtunk, majd most fogunk összegezni.

Én azt gondolom, hogy igen eljutottam, tehát én érzem azt, hogy egy olyan uton tudok otthon elindulni, ami 100%-ban segíti azt, hogy tökéletesen egészséges legyek, tehát én azt gondolom, hogy igen.

4. Milyen volt a közösség, hogyan találtátok meg a hangot a vendégtársakkal, többi gyógyulni, vagy feltöltődni vágyóval?
Már az első pillanattól kezdve olyan, mintha egy nagy család lett volna, tehát hogy mindenki, tehát érződött az a vibrálás vagy az a..., hogy jó itt lenni, mindenki mosolyog, tehát nem voltak, nem volt probléma sem a nyelvi külömbség, semmilyen más akadály nem volt és nagyon kedves dolgok történtek, hogy egyszerűen odamentünk és spontán megöleltük egymást és ez annyira jó érzés volt.

Az én részemről, én egész egyszerűen ahogy megérkeztünk és elfoglaltuk a szobát és kinéztünk az erkélyen és egy olyan végtelenül varázslatos tájkép jelent meg a szemünk előtt, ahol a béke, a nyugalom, tehát olyan energiák, olyan pozitív, ragyogó...hát elmondhatatlan, nagyon nehéz erre szavakat találni, mert az első pillanattól kezdve tudtuk, hogy megérkeztünk oda, hogy ott vagyunk ahol lennünk kell és igazából mindenki, az orvosoktól a kiszolgáló személyzetig, a takarító személyzettől, a szakácstól..., aki itt megfordult, olyan szeretet és kedvesség áradt mindenkiből, hogy egész egyszerűen ilyet még, nem is tudom, ha - belegondolok - tapasztaltam-e valahol az életemben, ahol eddig megfordultam. Tehát csodálatos hely, és csodálatos emberek, mondhatnám, ez maga itt a varázslat!

Igen, ezt csak megerősíthetem, mindent elmondott, nem tudok hozzátenni! Ez így van! Nem lehet kiemelni senkit, tehát hogy ez így egyben így jó! Így komplex, így ahogy van! Kivétel nélkül mindenki fantasztikus! Csak köszönet és hála érte mindenkinek!

5. Mi az amit itt hagytok, gondolok itt esetleg felesleges testsúly-kilogramokra, vagy vérnyomás hgmm-ekre, és mi az amit magatokkal visztek, új tervek, célok vagy esetleg szokások amiket változtatni szeretnétek?
Igen, hát kg-kat mindenféleképpen hagyunk és nagyon jó eredményeket a többi egészségügyi problémával, itt kaptunk vagy legalábbis most személy szerint én, tehát egy olyan életmódváltásra egy gyakorlati mogoldást, tehát nemcsak azt, hogy ha ezt csinálod, akkor az lesz, hanem, ha ezt csinálod, akkor csináld így és akkor az lesz. Ez nagyon nagy külömbség, hogy gyakorlatban is kaptunk egy útmutatót, amit haza tudsz vinni, mert tudod alkalmazni, tehát nemcsak az elémletet kaptuk meg, hanem hozzá egy gyakorlati útmutatót, úgyhogy mindenféleképpen így felvértezve és felruházva az ember, már nyugodtan megy haza , mert nem érzi magát olyan elesettnek, hogy Úr Isten, akkor most hogy is csináljam? Ott van a zsebünkben az útlevél, hogy hogyan kell?

Én a magam részéről egyetértek azzal, amit a barátnőm mondd, igazából eddig az életünkben mindig elkezdtünk valamit, aztán abbahagytuk, illetve csináltunk kúraszerűen valamit és ekkor ennek így véget ért és akkor a megszokott étrend, a megszokott mozgás, a munka, tehát visszazökkentünk abba, amilyen módon éltünk és itt ami legalábbis engem nagyon remélem, hogy ez így lesz, amikor hazamentünk, nemcsak arra kaptunk útmutatást, hogy hogyan tovább, hanem hogy miért? Tehát a miért, az egy nagyon-nagyon fontos dolog volt, mert rengeteg előadás volt, nagyon sok tapasztalat, hogy ha nem változtatunk, hát itt valóban egy életmód váltásról van szó, nem pedig egy kúráról, nem egy fogyókúráról vagy egy hirtelen fellángolásból - jaj, hogy bármit is szeretnék és akkor úgy gondolom, hogy ha elértem, akkor vége és folytathatom az életemet ott, ahol abbahagytam, hanem igenis életmódváltás kell, mert az az életmód ahogy éltünk eddig, az nem folytatható tovább, ha egészségesen akarunk lenni, ha én személy szerint az unokáimmal szeretnék nagyon sokat szaladgálni, élni sokáig, egészségben, boldogságban és ez tudom, hogy nem működik máshogy, csak akkor hogyha gyökeresen változtatok azon az életen, amit eddig éltem. Végtelenül hálás vagyok Mezőménes minden itt dolgozó, - mondom - akár orvosának, a személyzetének, hát bárki, aki segítségünkre volt, mert mindez összeadva, mindenkitől megkaptuk azt ami elegendő lesz ahhoz, hogy otthon egy teljesen új életet kezdjünk el.

6. Nyilván a szép eredményekhez az is kellett, hogy ti is odategyétek magatokat!
Mi csak betartottuk azt, amit előírtak! Egyébként, nem volt nehéz, mert hiszen azért jöttünk, hogy gyógyuljunk és ezért meg is akartunk tenni mindent és meg is tettünk!

7. Kinek ajánlanátok az Életmódközpontot?
Mindenkinek válogatás nélkül, és nemcsak ajánlanám, hanem fogom is, tehát ez nem kérdés! Tehát, itt nem lehet már, hogy neked igen, mindenkinek és aztán ha megérinti, akkor úgyis tenni fog érte, ha ő is szeretne változtatni, mert azért látni fogják rajtunk a változást és azt gondolom, hogy ez már egy névjegy lesz!

És nemcsak egy, mert elég sok magyar ember fordult itt meg és az ország minden tájáról, tehát ők viszik a hírt, én személy szerint Budapestre, a Balaton környékére a barátnőm, igen Esztergomba, hallottaam, hogy itt vannak a Mátrából, Nógrádból, Győr-Sopron megyéből sőt a teljes országot lefedtük itt, ahányan itt voltunk, úgyhogy szerintem ha valaki még nem hallotta a ClassFM riportot, azt kérem, hogy hallgassa meg és csak ajánlani tudjuk tényleg mindenkinek!