/
816 Views0

A szándék a fontos

A szándék a fontos: Idén március 8-án gazdáim valamilyen fontos ügyben elutaztak a városból, így Jánoska a nővérével maradt otthon. Egyre csak azon gondolkodott, hogy milyen ajándékkal lephetné meg Júliát nők napja alkalmából, de nem jutott eszébe semmi. Előző este nővére látta rajta, hogy gyötrődik valamin, ezért megkérdezte tőle, hogy mi bántja.

A szándék a fontos

Jánoska elmondta nyugtalansága okát, és Júlia megnyugtatta, hogy nem vár el semmiféle ajándékot, örülne azonban, ha másnap elmenne vele vásárolni és átvenné egy napra a házi teendők gondját. Jánoskának ez nagyon egyszerűnek tűnt és megkönnyebbülten sóhajtott fel nővére szavai hallatán. Elérkezett március 8-a. Mivel Júlia délelőtt járt iskolába, Jánoska pedig délután, a nap folyamán nem találkoztak, így üzeneteket küldtek egymásnak.

Kedves Júlia,

Nők Napja alkalmából kívánok neked sok boldogságot. A te kedvedért olyan korán keltem fel, mint még soha. Már 8 óra előtt, miután elmentél, és nem 10 óra után, mint ahogy szoktam. Megvetettem az ágyam, reggeli és mosakodás után pedig kitakarítottam a konyhát és a fürdőszobát. Rendet tettem a saját szobámban és a tiédben is. Az íróasztalon szétszórt lapokat, a földön heverő kartonokat és néhány ceruzával telefirkált papírívet eldobtam, elrendeztem a szekrényben a ruháidat, majd iskola előtt levittem Maxit a parkba sétálni. Órák után találkozunk a városban, hogy együtt menjünk vásárolni!

Kedves Jánoska,

Köszönöm a jókívánságokat és az én kényeztetésem érdekében tett erőfeszítéseidet. Az íróasztalon hagyott papírokra a számtanpéldák megoldása volt feljegyezve, amelyet ma este szerettem volna átmásolni a füzetbe. A kivágott kartonok és a rajzok pedig egy ruha szabásmintái voltak, amelyet varrni szerettem volna magamnak. Örvendtem, hogy összeszedted a ruháimat a fotelről és az ágyról, de örömöm elszállt, amikor kinyitottam a szekrényt és minden a fejemre esett, amikor ki akartam venni egy blúzt. Ami Maxit illeti, kedves tőled, hogy levitted sétálni, de sajnos elfelejtetted visszahozni és a lábtörlőn összegömbölyödve találtam, amikor hazajöttem. Időközben az eső is megeredt, alaposan megázott, szomorúan és ijedten várakozott az ajtó előtt. Biztos vagyok benne, hogy számára is emlékezetes lesz ez a március 8-a. Mindenképp köszönöm a jó szándékot, találkozunk a városban!

A vásárlás

Órák után Jánoskának alkalma adódott a bűnbánatra. Elkísérte Júliát az üzletekbe, a tőle telhető legőszintébb tanácsokat adta, amikor testvére kikérte a véleményét és türelmesen végighallgatta tétovázásait („A zöld vagy a rózsaszín sálat vegyem meg? Inkább a zöldet. Nem? Mégis mintha a rózsaszín jobban állna… Na mindegy, inkább megveszem mindkettőt!”).

A szándék a fontos

Konklúzió

A nap kellemes hangulatban zárult és derűlátó következtetéseket vontak le.

– Ma rádöbbentem, hogy nem is annyira rossz, hogy van egy öcsém! – jelentette ki Júlia boldogan.

Jánoska helyeslően mosolygott, pedig nehéz napja volt, a legjobban mégis a vásárlás fárasztotta ki, jobban kimerült, mint egy focimeccsen.

– Én is mondhatom, hogy elviselhető nővér vagy – egészítette ki Jánoska. Ameddig csak egyszer egy évben van március 8., azt hiszem boldogulok.

Én pedig nem tehettem mást, igazat adtam nekik, és arra gondoltam, hogy én is szerettem volna egy öcsikét vagy egy húgicát. Mininek neveztem volna. Talán egy nap a gazdáimat is meggyőzöm erről, és ha létezik a naptárban a kutyák vagy a házikedvencek napja, még meglephetnek vele. Ugye, hogy remek dolog lenne?

Maxi

 

Medana Croitoru
Maxi és a gyermekek

Forrás: Élet és Egészség folyóirat: A szándék a fontos

Kapcsolódó linkek

1. Gyermekkor: Egy nő naplójából
2. A királynő
3. A vas szerepe nőknél a koszorúér betegség kialakulásában
4. Egészségügyi kaleidoszkóp #2 – alváshiány
5. Mit tudsz a húgyúti fertőzésekről?
6. A B12-vitamin az emberi táplálkozásban – Klinikai és szubklinikai diagnózis
7. Orosz gőzfürdő – kiegészítő gyógymód depresszió esetén
8. Receptek a nők egészségéért
9. Alzheimer – a rettegett kór!
10. Testgyakorlás torna várandósság idején (terhes torna)
11. A spenót – a tavasz ajándéka
12. A makula-degeneráció
13. HPV elleni oltás fiatal nőknél
14. Add tovább! – Podisi tapasztalatok
15. Nőnap – Miért szeretjük őket?
16. Gyereksarok: A szándék a fontos